torstai 15. tammikuuta 2015

Isojen tyttöjen kaulapanta

Hassua kyllä, mutta Novalle on edelleen mahtunu, ja ollu käytössä se sama pentupanta mikä sille aluksi ostettiin. Eikä muuten oo vielä ees pisimmällä pituudella. Lisäksi meillä on yks mun tätin antama Hurtan panta, joka oli sen labbiksella pentupantana. Se on ollu vähä siinä ja siinä onko sopiva vai ei. Muuten kyllä näytti ihan hyvältä, mutta kerran Nova onnistu ittensä siitä repimään ulos. Oonki jo vähä aikaa miettiny että Nova tarvis ehottomasti ensinnäki leveämmän pannan, ja toiseksikki ihan semmosen kunnon kunnon nahkapannan.

Tuliki sitte oikeen sopivaan aikaan tuo joulu, koska sain mun enolta 40€ lahjakortin Mustiin ja Mirriin. Siellä sitte käytiin Novan kans viime viikolla kattelemassa pantoja. (Painoa oli muuten 22,5kg) Oikeestaan jo tiesinki suunilleen minkä haluan sille ostaa. (Kuvat nyt on taas vähä mitä on, ku äsken tossa päätin vaan napata äkkiä kuvat että saan kirjotettua tän postauksen. Yyh.)

IMG_2502

IMG_2503

IMG_2505

Ostettiin siis tommonen Feelin nahkapanta, joka siis mätsää Novan talutushihnan kans joka on samanvärinen ja samaa merkkiä. Hintaa oli suolaset 37,90€, mutta toiveissa oiski että tää kestäis mahollisimman pitkään. Luulis että tuohon hintaan kestäiski ees jonku aikaa. Ja onhan se kyllä hieeeeno! Tällä hetkellä tuo on sopiva toiseksi tiukimmalla, joten ei tää ainakaan pieneksi jää. Tuskin kaulanympärys enää hirveesti kasvaa.

Tämän lisäksi ajattelin ostaa vielä tässä lähiaikoina tuosta Rukka -pannasta semmosen leveämmän version, niin on sitte yks semmonen näppärälukollinen kevyempi panta. Niillä ei taida hintaakaan olla ku kympin verran.

En jaksanu edelliseen postaukseen enää kirjottaa sunnuntain koiranäyttelyn jälkeisistä tapahtumista, joten ajattelin niistä kertoa nyt. Nova nimittäin tapas uuen koirakaverin, eikä tapaaminen menny ihan niinku olin aluksi kuvitellu. Mun velipuoli perheineen otti ihan vasta cockerspanielin (uros) pennun, ja nyt päästiin näkeen sitä ensimmäistä kertaa, ku ne oli meillä (kotonakotona) kylässä sunnuntaina. Mun aavistus tilanteesta oli se, että Nova ois ihan liian innossaan, ja jyräis pikku cockeripojan ihan täysin. Se ku ei oikeen varmaan tajua omaa kokoaan. Tilanteessa käviki sitte aika lailla päinvastoin.

Ku olin ite saanu ulkovaatteet pois, päästin Novan irti kattomaan pikkusta joka istuskeli väsyneenä emäntänstä sylissä. Ensin Nova ryntäs pikkusen luo ja nuuski vähä, mutta sitte se perääntyki vähä kauemmas ja oliki aivan ihmeissään. Se seiso vähä kauempana, heilutti häntää pienessä kyyryasennossa kuono pitkällä eikä uskaltanu oikeen mennä lähemmäs :D Oltiin kaikki kyllä aivan ihmeissään. Pikku pentu oli kyllä super rauhallinen ja ihan rentona vaan istuskeli sylissä edelleen. Pikku hiljaa Nova uskalsi käyä aina vähä lähempänä nuuskimassa, mutta aina ku pentu pikkusenkaan liikahti niin Nova "säikähti" ja hyppäs taaksepäin. Kyllä se kuitenki sitte vähän ajan päästä lämpeni ku oli mun takana käyny vähä hakemassa turvaa, ja ku pentuki kävi mun sylissä. Oli ne kyllä huvittavan näkösiä ku se siinä olohuoneen lattialla pyöri ja pikku cockeri oli niin pieni että mahtu seisoon suorana Novan mahan alle :D Se tais sitte olla vaan niin uus ja erikoinen asia Novalle, ku eihän se tosiaan oo nähny aiemmin itteään pienempiä, tai siis nuorempia, pentuja. Kylläpä se sitte lopulta intoutu vähä törkkiin pennun päätäki maahan. Aika sievästi tosin : ) Eiköhän noistaki kahesta vielä kaverit tuu. Harmi etten tajunnu ottaa kuvia huvittavasta parivaljakosta. Ehkä ens kerralla!

Huomenna lähetään taas Ouluun viikonlopun viettoon, ja tullaan varmaan vasta maanantaina takas. Hyvissä ajoin tosin ku 19.00 alkaa meijän ensimmäinen tapakasvatuskurssikerta! Kävin tosiaan maanantaina yksin parin tunnin pitusella alotusluennolla. Kaikki kouluttajat vaikutti kyllä kivoilta, ja selvis seki että samalla maksulla sää käyä myös näyttelytreeneissä. Jotka oli harmi kyllä heti maanantaina tuon tapakasvatuskurssin jälkeen, joten pitää vähä kattoa miten Nova jaksaa. Uskoisin että se jaksaa ku pitää taukoja välillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti