maanantai 5. tammikuuta 2015

Hyvää uutta vuotta!

Jaahas, blogi näköjään ihan suunnittelematta vahingossa hiljentyi joulun ja uudenvuoden ajaksi. Oulussa oltiin 22.12-30.12, ja siellä ollessa oliki kyllä aika lailla koko ajan sen verran tekemistä että blogi unohtu lähes kokonaan. Kone oli kyllä mukana mutta en sitä kertaakaan ees ottanu esille. Kuvia sentään tuli jonku verran otettua, joten niitä tulossa heti ku saan käytyä ne läpi ja muokattua ne. Tällä kertaa siis tiedossa pieni välikuulumispostaus, ja parit puhelinkuvat aatonaatolta.

20141223_114056

2SuperNova16

Joulu meni aika hyvin ja kivasti, ajatellen sitä että yhtälöön lisättiin koiranpentu. Mulle itelle on jouluperinteet aika tärkeitä ja syvälle juurtuneita vaikka vuosi sitte vaihettiinki meijän joulunvietto tapaa aika radikaalisti (ottaen huomioon että siihen mennessä kaikki oli menny aika samalla lailla joka vuosi.) Tänä vuonna tuli siis vähän lisää muutoksia Novan takia, mutta kaikki meni lopulta tosiaan hyvin. Aattoaamuna herättiin mun mummulasta, jossa oltiin noin puolet ajasta yötä. Ensimmäisenä lähin käymään naapurissa iskän luona jossa pikkuveli jo ootti malttamattomana lahjojen aukasua, jotka tonttu oli yön aikana tuonu kuusen alle. Seuraavaksi oliki ohjelmassa Novan väsyttäminen, ja lähettiin minä, Pete, mun pikkuveli ja Nova mettään vajaaksi tunniksi. Kauempaa ei pystyny oikeen kukaan olemaan ku pakkastaki oli lähemmäs -25 astetta. Jossain vaiheessa aamupäivää Pete ja Nova lähti sitte Peten äitin luo ja mää jäin mummulaan(/iskän luo), johon tuli sitte myöhemmin iskän siskot perheineen, ja syötiin kaikki yhessä. Syönnin jälkeen lähettiin pikkusiskon kans kotiin äitin luo, jossa oltiin ihan vaan omalla perheellä. Vähän myöhemmin seuraan liitty myös mummu, ja syönnin jälkeen Pete ja Nova.

Nova osas olla kyllä tosi kiltisti lahjojen jaon ajan. Johtu varmaan osaksi väsymyksestä. Pari kertaa se kävi kuusen alla hämmentämässä, mutta muuten kyllä kiltisti makoili tai leikki omalla uudella lelulla. Oli kyllä aika söpö ku se oman pakettinsa repi auki ja innossaan alko leikkimään :D Ilta siinä sitte vietettiin meillä kotona, jonka jälkeen lähettiin mummulaan yöksi, ja taidettiin olla nukkumassa jo ennen puolta yötä.

20141223_114329

20141224_002724 Aatonaattona pestiin Nova ensimmäistä kertaa kunnolla shampoon kera. Aika hyvin meni, ja vaikka reppana yrittiki välillä hivuttautua suihkulta tavottamattomiin, tai ovelle päin, niin aika hyvin se tyyty kohtaloonsa ja anto meijän pestä. Tässä siis suihkunraikkaana :)

Uudeksi vuodeksi tosiaan haluttiin tulla kotiin. Alko se oleenki jo aika tarpeen ku oltiin kuitenki jo yli viikko oltu yötä eri paikoissa. Ainut huono puoli oli että sen takia sitte missattiin Oulussa 3.1 ollut mätsäri, joka ois ollu parempaa ku hyvää harjotusta Kajaanin näyttelyä varten. Miten en nyt ees muista oonko täällä sanonu että ilmotin Novan tuonne Kajaanin kansainväliseen näyttelyyn? Noh, se on tosiaan (apua) jo tämän viikon sunnuntaina, ja sinne lähen (ja Pete lähtee myös jos ei oo töitä) mun äitipuolen siskon kans, joka vie sinne oman colliensa. Jännittää. Siitä lisää kuitenki varmaan myöhemmin..

No se uusi vuosi sitte. Ei ois kyllä paremmin voinu mennä. Aamupäivästä käytiin koirapuistossa juoksemassa ja väsyttämässä Novaa. Illalla sitte soitettiin varalta musiikkia koko ajan, mutta sisälle kuuluviin ääniin Nova ei missään vaiheessa reagoinu mitenkään. Ulos mentiin ensimmäistä kertaa paukuttelun aikaan joskus kahdeksan maissa. Vähän jännitti miten siinä käy, mutta kaikki meni oikeen hyvin, eikä Nova aluksi reagoinu paukkeeseen sielläkään. Vasta sitten ku jossain lähellä alko paukkuun tosi kovaa, se suoristautu hetkeksi seisomaan ja kuunteleen. Hyvin nopeaa se kuitenki päätti ettei kiinnosta, ja jatko nuuskuttelua paukkeesta huolimatta. Olin siis erittäin tyytyväinen. Vaikka olinki 95% varma ettei meillä mitään ongelmia tuu, onhan siinä silti aina se pieni kysymys että entä jos sitte kuitenki. Hyvä kuitenki näin. 

Siinäpä oiski aika lailla tiivistettynä meijän joulu ja uusivuosi. Kuvia tosiaan tulossa myöhemmin, niinku ja sanoinki. Ja tosiaan pitäs ottaa 7kk pönötyskuvatki!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti