keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Lisää kuulumisia + kuvia

Eilen mietiskelin, ja huomasin että mulla on nyt monta semmosta "pientä" asiaa mistä haluan kirjottaa, joten jatketaan vielä tämmösen kuulumistyyppisen postauksen kans. Samalla voin lisätä tähän noita lomalla (kameralla) otettuja kuvia.

IMG_23255

IMG_23300

Ehkä nyt semmonen "isoin" uutinen on se, että me alotetaan maanantaina tapakasvatuskurssi! Täällä Torniossa on jotenki tosi huononlaisesti ollu mitään tommosia sopivia kursseja, tai jos onki ollu niin ne alko ennen ku Novalla oli rokotukset kunnossa tms. Oulussaki ois nyt tammikuussa alkanu yks pentukurssi, kätevästi sunnuntaisin, mutta se ehti täyttyä ennen ku ehin ajatella sitä sen tarkemmin. Eilen illalla sitte laitoin sähköpostia tuonne Tornion kennelkerholle ja toivoin että kurssilla ois vielä tilaa. No olihan siellä, ku tänään tuli päivällä kurssin info sähköpostiin, ja niinpä vahvistin meidän osallistumisen! Maanantaina on siis ensin luento, johon ei koiria oteta mukaan. Oon aika innossaan vaikka vähä kyllä jännittääki!

IMG_23388

IMG_23400

IMG_23411

IMG_23444

Tulin vaan lopulta siihen tulokseen että tarvin jonkun kokeneemman apua Novan kouluttamisessa. Kyllä mää uskon että me PÄRJÄTTÄIS näinki, ku ei Nova mikään ihan mahoton koira oo, mutta haluan kuitenki parhaan mahollisen lopputuloksen. Nova on kuitenki loppujen lopuksi melkosen itepäinen tapaus, eikä luonnetta kyllä puutu.

IMG_23533

IMG_23622

IMG_23700

Seuraava juttu mistä halusin kertoa on Novan korkeuskasvu. Alunperin varmaan ideana oli mitata säkäkorkeus viikoittain, samoin ku punnitseminenki, mutta se nyt sitte unohtu. Ekan kerran mitattiin Nova vasta 24.11. ja sillon tulos oli 54,5cm. Wikipedian mukaan valkkari narttujen säkäkorkeus on 55-61cm. Tuossa vaiheessa alettiin siis jo olemaan aika lailla alarajoilla. Nyt sitte 31.12. eli samana päivänä kun Nova täytti 7 kuukautta, mitattiin säkä uudestaan, ja tuloksena oli 58,5cm. Mittauksilla oli siis noin kuukausi eroa, ja tuona aikana Nova kasvo neljä senttiä. Tuon kasvun kyllä alko jo huomaan ihan silmissä. Hauskinta oli ku Nova näki joulun aikaan lapinkoira kaveriaan Lilliä (joka on täällä näkynytkin aiemmin) pitkästä aikaa. Viime näkemällä Nova oli aika lailla Lillin kokonen, ehkä vähän jopa pienempiki. Tällä kertaa kuitenki Lilli näytti ihan minimaalisen pieneltä Novan rinnalla, ja munki oli aika todeta että se on ihan oikeesti kasvanu aika isoksi (laitan yhteiskuvan näistä kahesta myöhemmin, nyt en hoksannu). Saapa siis nähä minkä verran se vielä tuosta kasvaa.

IMG_23733

IMG_23866

IMG_23911

IMG_23988

Sitte semmonen pieni ilmotusluontoinen asia, että tein Novalle oman instagram -tunnuksen, johon pääsee nyt tuosta sivupalkin kuvakkeesta. Muistaakseni mulla oli vielä ajatuksena puhua sisäsiisteyden edistymisestä, mutta kello alkaa oleen jo sen verran että se taitaa jäähä seuraavaan kertaan. Kuviaki kyllä vielä riittää! Vielä on loput puhelimella otetut, ja tabletilla otetut kuvat. Nytpä siis vielä loput kuvat, ja sitte me lähetään nukkuun! Aamulla tiedossa ois koirapuistoilua, ja sitten yksinjäämisharjottelua. Nyt on korkeampi portti, mutta sen kans on vielä hieman ongelmia, joten siitäkin lisää myöhemmin...

IMG_24077 IMG_24111

kollaaaaasi

2 kommenttia:

  1. Kyllä vaan niin hyvin sopii valkoinen koira tuollaiseen lumiseen maisemaan. :)
    Ja ihania noi kaks viimistä kuvaa, ihan kuin Nova naurais jollekin omalle inside jutulleen. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo on se kyllä kivan näkönen :) Haha joo noissa oli kyllä hauskat ilmeet :D

      Poista