lauantai 19. heinäkuuta 2014

Mitä vielä?

Tänään ajattelin siis vähän listata mitä vielä pitää tehdä, ja ostaa (ennen pennun tuloa). Puuttuvia asioita ei onneksi oo kovin montaa. Ne mitä oon tähän mennessä hoksannu, on jonkulaisia sidetarpeita "ensiapupakkaukseen," ja mahdollisesti joku alusta ruoka -ja vesikupille. Jälkimmäinen ei nyt oo tietenkään mitenkään elintärkeä, mutta vois semmosen kattoa ku seuraavan kerran käy eläinkaupassa. Ruokaa meillä ei vielä oo, mutta kasvattaja antaa sitä mukaan jonkin verran, joten sitä ei ihan välittömästi tarvikkaan olla. Lisäksi, aiotaan enon kans käyä Porin NEU tehtaalla, ja ostaa sieltä molempien pennuille ruokaa. Enolla on siis neljän(?) kuukauden ikäinen labradorinpentu.

Meillä on tarkotus ainaki aluksi rajata pennun oleskelualue keittiöön, sitte ku mulla alkaa koulu, ja se jää yksin. Ensin aiottiin ostaa tuohon oven suuhun portti, mutta päätettiin säästää (ellei esim. tori.fissä tuu myyntiin halpa käytetty portti) ja keksiä joku vaihtoehtonen ratkasu. Eli väsätään ite jonkulainen este siihen. Toinen vähä isompi ostos on auton suojakalteri. Niitäki varmaan yritetään vielä kattoa käytettynä, mutta eipä uutenakaan näytä semmonen maksavan ku vähän vajaa 40€. Yllättäen.

Sitte en oikeestaan keksi juuri muuta mitä pitäis olla. Varmastihan niitä tässä tulee sitten jossain vaiheessa mieleen ku huomaaki että tarvii jotain. Yks asia tosin mikä ei välttämättä vielä oo ajankohtanen, on heijastinliivi. Vielä on niin valosaa että en usko että semmosta tarvii, ja pannassa on kuitenki heijastintikkaukset. Sepä siis hankitaan kun illat alkaa pimentyyn. Mielellään ei vielä kiitos :)

No sitte, mitä vielä pitää täällä kotona tehä ennen pennun tuloa? Ensinnäki matot lattioilta pois. Vierashuoneeseen jätetään matto, koska eipä pennun tarvi siellä valvomatta hengailla, niin vahinkoja silloin tuskin tapahtuu. Ja jos tapahtuu niin omapa on meijän vika :D Toiseksi, pitää vähän katella noita johtoasioita. Pete on onneksi niin tarkka johtojensa kans että ne on jo melko hyvin piilotettu ja järjestyksessä, että niiden kans ei varmasti hirveesti oo ongelmaa. Sitte täytyy tietysti kattoa paikat läpi muutenki, ettei pennun saatavilla oo mitään sille vaarallista/meille tärkeää joka ei saa joutua sen hampaisiin. Näiden juttujen lisäksi, aion ehkä laittaa jo valmiiksi meille pedin lattialle. En muista oonko jo aiemmin sanonu, mutta tosiaan mun pikkusisko Hanna tulee sitte Oulusta kyytiin, ja mukaan tänne Tornioon, etten joudu oleen ensimmäisiä päiviä ihan yksin pennun kans. Nukutaan sitten ensimmäiset yöt pennun kans lattialla että on mahdollisimman turvallista olla. Ja onhan se nyt itellekki paljo kivempi niin :)

Mutta siinäpä varmaan on aika lailla kaikki mitä pitää vielä tehä/ostaa. Paitsi että yks asia mikä pitää ehottomasti muistaa, on se että otan Oulusta joltaki mukaan sanomalehtiä. Meille ei nimittäin tuu mitään sanomalehtiä, ja niitä kyllä tarvitaan.

Sen unohin eilen kertoa, että viime viikolla selvis myös mikä pennuista tulee olemaan meijän..

 20140619_144020 

Ja sehän on sitten tämä oranssi tyttö :) Kuva on otettu vajaa kolme viikkosena ku käytiin kattomassa pentuja. Mistä tuliki mieleen että voisin vielä kirjottaa siitä reissustaki tänne! Tällä hetkellä meijän tytöllä alkaa oleen jo korvatki pystyssä ja se näyttää ihan uskomattoman suloselta <3

ENÄÄ NELJÄ PÄIVÄÄ!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti