sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Eka mätsäri

Nonii, nyt ois sitte ihan eka mätsäri koettu! Ilmottautuminen alko (vasta) kuudelta Tornion raviradalla. Osallistumismaksu oli 6€. En tiiä kuin standardeja nää jutut on mutta kerron silti :D Paikalla oli kaks kehää: isojen ja pienten koiran kehä. Isojen koirien kehässä ekana oli vuorossa pennut. (Onneksi. Muuten tuolla ois menny ties kuin myöhään.) Osallistujia oli ihan hirmu paljon! Tai no en tiiä kuin paljo noihin yleensä osallistuu koiria mutta mun mielestä niitä oli tosi paljo :D Isojen koirien pentuja oli pitkästi yli kahtakymmentä.

 IMG_1748

IMG_1760

IMG_1771

IMG_1773 IMG_1774


No tosiaan, sitte oli meijän vuoro, ja mua ehti alkaa jännittään vasta ku ootettiin kehään menoa just ennen ku edelliset tuli pois. No onneksi "tuomari" oli sitte tosi mukava ja ymmärtäväinen. Ilmeisesti ei nyt kuitenkaan sitte ihan huonosti menny ku saatiin kehuja että Nova liikku hienosti, vaikka ihan ensimmäistä kertaa juostiin tuolla lailla kehässä ympyrää. Täytyy myöntää ettei olla hirveesti vielä sitä ehitty harjotellakkaan. Siihen nähen siis meni oikeen hyvin. Oltiin yhtä aikaa kehässä jonku en-tiiä-minkärotusen koiran kans, joka kuitenki mun käsittääkseni oli jonku verran Novaa vanhempi.

IMG_1784

IMG_1790

No tuomarin lopputulos oli sitte se, että me saatiin sininen nauha. Sitte pienen odottelun jälkeen oli vuorossa sinisten kehä. Kehässä oli melkonen tungos ku koiria oli tosiaan siinäki se yli kymmenen. Tässä kohtaa Novan keskittyminen vähä herpaantu ku koiraa oli ihan lähellä eessä ja ihan lähellä takana ja joka puolella. Ei jaksanu ihan yhtä hyvin keskittyä ku sillon ku oli vaan yks toinen koira yhtä aikaa : ) Toinen ongelma minkä huomasin oli se että Nova ei oikeen jaksa seistä kovin kauaa. Kyllä se ensin käskystä seisoo hienosti, mutta sitte se hetken päästä iskee takamuksen maahan. Siinäpä siis meillä myöskin harjoteltavaa ennen Pellon näyttelyä.

IMG_1809

IMG_1815

IMG_1817

No eihän meille sitte lopulta tullu sijotusta. Joka tapauksessa kuitenki mun mielestä meillä meni hyvin ottaen huomioon että tuo oli tosiaan ihan ensimmäinen kerta, ja käytännössä ihan uus maailma ja ympäristö Novalle (ja mullekki). Yleisestikki ottaen Nova käyttäyty tosi nätisti. Se ei esimerkiksi haukkunu kertaakaan. Totta kai se veti ihan hirveenä joka suuntaan, mutta se nyt oli lähinnä vaan sitä että se haluais mennä tekemään tuttavuutta kaikkien kans :D

IMG_1824

Lopputulos on nyt kuitenki se että tuo oli erittäin tarpeellinen kokemus ennen oikeaa näyttelyä, ja uskon että Novallaki oli ihan hauskaa. Tai siis että mulla ainaki oli :D Ja saatiinhan me hei alennuskupongit mustiin ja mirriin, ja golden raxiin! :D

2 kommenttia: