torstai 13. marraskuuta 2014

Näyttelyasiaa

Tänään siis vähän asiaa näyttelyistä. Aika selvää varmaan alusta asti, kun olin päättänyt koiran ottamisesta, oli se että haluaisin käyä sen kans näyttelyissä. En oo mitenkään ihan hirveesti koiranäyttelyissä käyny, mutta niistä harvoista kerroista on jääny semmonen mielikuva että ne vaikuttaa ihan hauskoilta tapahtumilta.

Kesällä tosiaan kävin kattelemassa Oulun kansainvälisessä näyttelyssä (tätä ennen olin käyny viimeksi koiranäyttelyssä joskus ikuisuuksia sitte) meininkejä. Sen jälkeen käytiin tossa alkusyksystä Novan kans Limingan pentunäyttelyssä, mistä taisinki täälläki mainita. Siellä sitte viimestään innostuin entisestään, ja aloinki kattoon ensimmäistä näyttelyä mihin Nova pääsis osallistuun. Läheltä tietenki nyt näin aluksi. Semmonenhan oliki sitte suht pian, nimittäin Pellon epävirallinen pentunäyttely 29.11.

Jostain syystä vähä pitkitin ilmottautumista, mutta lopulta tossa kolmisen viikkoa sitte pistin ilmottautumisen menemään. Jännää! Olikohan se sitte eilen justiisa ku tuli aikataulut tuonne sivuille, ja Novan lisäksi näyttäis olevan kaks muuta valkkaria. Sen sitte tosin näkee missä luokissa ne on, mutta muuten mun mielestä toisaalta ihan sopiva määrä ekaan näyttelyyn. Jos ois ainut (monia rotuja tuolla näytti olevan vaan yks) niin se ois ehkä pikkusen tylsää, ja sitte taas ku ei oo kovin montaa, nii on vähä väljempää se meno siinä.

Mua kyllä jännittää ihan sikana miten meillä tuolla menee. Mielessä on jo kaikki kauhukuvat siitä että Nova päättääki käyttäytyä ihan kamalasti ja vaikka karkaa hihnasta ja mitähän vielä. Niin ja tietenki vielä se että ite sekoilen siellä miten sattuu enkä tiiä miten pitää tehä, missä pitää olla ja miten pitää olla. Apuaaaaaa. Pientä helpotusta tuo asiaan ehkä se, että eilen IHAN sattumalta löysin facebookista tapahtuman lauantaille. Nimittäin match show! Ja vielä Torniossa! Vitsi mikä tuuri. Oon yrittäny katella oisko missään lähistöllä mätsäriä ennen oikeaa näyttelyä että pääsis harjotteleen, mutta en oo löytäny. Ihan mahtava tuuri että löysin ton just kolmea päivää ennen ite tapahtumaa, ja vielä ihan vahingossa. Niin ja vielä semmosena viikonloppuna ku on päätetty olla kotona ku Petelläki on (harvinaisesti) töistä vapaata. Oon aika innossaan.

No mitenkäs me ollaan sitte valmistauduttu? Seisomisen Nova osaa jo aika hyvin, enkä usko että siinä tulee sen suurempia ongelmia (toivottavasti.) Vierellä ravaamista pitää vielä vähä kattoa, mutta luulisin että seki onnistuu ainaki jotenki. Hampaiden kattominen on nyt meillä pieni haaste. Nova ei oo oikeen siitä tykänny, ja onki sitä nyt ahkerasti harjoteltu. Edistystä on kyllä ehottomasti tapahtunu, ja viime viikonloppuna mun täti katto Novan hampaita, ja sen mielipide oli että jos noin antaa näyttää niin ei oo mitään ongelmaa. Se vähä lohutti. Uskon että Nova antaa tuomarin kopeloida itteään ilman mitään mukinoita. Mutta joo. Saapa nyt nähä.

Ostin -tai tilasin- tosiaan tossa joku aika sitte (tai no alkaa siitä varmaan oleen jo toista kuukautta) Mustista ja Mirristä näyttelytaluttimen. Oli hyvässä alennuksessa netissä, oikee hinta tais olla 24,90€, ja alennettu hinta 11 tai 12€. Tässä on nyt tämmönen oksettavan huono kuva kyseisestä hihnasta, mutta eipä tuota nyt parempaakaan saanu ku on pimeää ja äsken sen päätin ottaa.

 IMG_1735

Mitä nyt oon katellu noita tulevia näyttelyitä, niin ens vuonna näyttäis olevan lähellä jopa kolme kansainvälistä näyttelyä, Oulussa, Rovaniemellä ja Kemissä. Kaikki on tosin vasta kesäkuusta alkaen, mutta eiköhän me sitäki ennen johonki päästä.

Mutta joo siinäpä nyt vähä tämän hetkisiä ajatuksia näyttelyihin liittyen. Mätsärin jälkeen juttua tulossa luonnollisesti siitä miten siellä meni :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti