tiistai 11. marraskuuta 2014

Ensilumi

Ei siis apua, miten edellisestä kirjotuskerrasta voi oikeesti olla noin kauan?? Ei todellakaan ollu tarkotus pitää näin pitkää taukoa koska asiaa kyllä on. Vähän on se ainaki estäny että ollaan tänä aikana vietetty aika paljo aikaa Oulussa, johon en oo jaksanu ottaa omaa konetta mukaan ku sitä tavaraa on muutenki jo niin paljo.

No, selitykset sikseen ja asiaan! Ennen ku kerron pentutapaamisesta, halusin laittaa sitä ennen otetut lumikuvat. Nämä kuvat on siis otettu perjantaina 24.10 ku oltiin Oulussa, ja sinne sato yön aikana lunta. Oltiin yötä mun mummulassa, jossa on koiran(pennun) kannalta kaikkein helpointa olla. Nukutaan "eteisessä"/takkahuoneessa josta pääsee siis suoraan ulos, ja suoraan pesuhuoneeseen. Erittäin kätevää siis.

No kuitenki, herättiin aamulla ja olin itekki vähä ihmeissään ku maa oli yhtäkkiä ihan valkonen ja lunta leijaili oikeen sievästi koko ajan lisää. No Nova siinä sitte kärkky jo oven takana ulos, ja mää puin vaatteet päälle. Ja voi että. Ku oiski vaan saanu videolle sen Novan ensireaktion. Avasin ulko-oven, ja tavalliseen tapaan Nova ei juossukkaan heti ulos. Se jäi ovelle tuijottaan ilmeisen ihmeissään siitä miltä ulkona yhtäkkiä näytti. Voi että se oli huvittavaa. Jonku ajan päästä se kuitenki toipu, ja juoksi innossaan lumen sekaan. Ja siis voi sitä iloa! Se oli niin onnessaan. Haukko lunta suuhun ja kulki menemään kuono eellä. Ja olihan sitä menoa aivan mahtava kattoa <3 Mutta laitetaanpa nyt tähän ne parhaat kuvat mitä sain otettua.

IMG_15133

IMG_15200

IMG_15322

IMG_15366

IMG_15388

Siinäpä tosiaa ne parhaimmat kuvat. Osasyynä luultavasti tuo kuvissa näkyvä valkoinen aine, mutta Novalla on tosiaan pissatulehus. Viime maanantaiaamuna se ensin pissas tosi monesti. Sitte se reppana vaan kulki ees taas sisällä ja kyykki koko ajan ja vinku, vaikka mitään ei ees joka kerralla tullu. No heti ekana tietenki aattelin että varmaanhan se on pissatulehus. Aika ilmiselvät oireet oli kuitenki. Soitin lääkäriin, josta sanottiin että tuoda pissanäyte. No sen sain otettua sitte tiistaiaamuna, jonka jälkeen vein näytteen lääkäriin. Tulokset sais kuulemma seuraavana aamuna. Ja niinhän siellä sitte tulehus oli. Lääkäri kirjotti reseptin, ja hain heti lääkkeet, joten lääkekuuri päästiin alottaan keskiviikkoaamuna. Mua jännitti kyllä vähä miten Nova suostuis ottaan sen lääkkeen. Se oli kuitenki ihan turhaa koska tuo reipas pallerohan aatteliki sen lääkkeen joksiki herkkupalaksi ja söi sen ite oikeen onnessaan :D Juoksi vielä Peten työpöydän alle piiloon syömään sitä niinku se monesti tekee herkkujen kans. Onneksi. Tänään on siis seittemäs lääkepäivä ja hyvin on menny. Selvästi se alkoki jo muutaman päivän päästä auttaan, eikä mahakaan oo menny sekasi.

Huono puoli tietenki on se, (Novan kärsimisen lisäksi) että tästä tulee varmaan vähä takapakkia sisäsiisteys opettelun kans. Noh, aika hyvällä mallilla se on kyllä ollukki, joten eiköhän se tästä sitte :) Tänään myös vihdoin ja viimein lähti viimenenki kulmahammas! Alhaalta kulmurit lähti jo vajaa kolme viikkoa sitte, mutta ylhäälle ehti pysyvät hampaatki kasvaa jo melko pitkälle. Tässä onki nyt vähä viime päivät jännitetty että ne nyt äkkiä lähtis ettei tarvis lähtä poistattaan. Viikonloppuna kävin ostamassa Novalle kunnon luita jyrsittäväksi, ja lopulta sitte eilen illalla lähti toinen, ja tänään päivällä toinen yläkulmahammas. Jihuuu!

Mutta eiköhän tässä oo taas juttua yhen postauksen verran. Lisää taas huomenna! :) (toivottavasti ainaki.)

2 kommenttia:

  1. Tuo lumi on kyllä jännä juttu! :) Tosi harmi, että pöpön saitte. Paranemisia! Tuli tässä mieleen, että kun kerran Oulussa kulette, kiinnostaako joskus tulevaisuudessa treffata? :) Sitten kun Recokin hiukan kasvaa tuosta ja saadaan rokotukset kuntoon.

    VastaaPoista