tiistai 25. marraskuuta 2014

Viikonlopun metsäilyt

Lähettiin siis torstaina iltapäivästä Ouluun. Mentiin taas mummulaan yöksi. Käytiinki sitte Oulussa ollessa joka aamu/aamupäivä mettässä. Siellä on niin helppo käyä ku mettään on lyhyt matka, ja se on vielä just semmosta sopivaa mettää. Perjantaiaamuna pyysin mukaan äitipuolen ja pikkuveljen.
 
IMG_18811
Ilme :D

IMG_18866

IMG_19077

Tunnin verran ehittiin käveleskellä ympäriinsä ennen ku piti lähtä takas. Sitte Nova jäi mummun luo hoitoon ja mää lähin siskon kans elokuviin.

Lauantaiaamuna käytiin mettässä kahestaan. Taas oltiin tunnin verran samassa paikassa ja käveleskeltiin (tai no Nova juoksi) ympäriinsä. Oon kyllä tosi tyytyväinen kuin kiltisti Nova pysyy lähettyvillä. Se lähtee juoksemaan aina eelle, mutta pysähtyy sitte tietyn matkan jälkeen, kääntyy muhun päin ja jää oottaan että oon joko kohalla tai ainaki lähempänä. Kahestaan ollessa se myös jakso keskittyä paremmin luoksetulemiseen, jota sitte harjoteltiinki paljo ku Nova oli tottelevaisella tuulella. Joka kerta tuli luokse ku käskin, vaikka oiski ollu kivat juoksemiset just kesken.

Novallahan on nyt tosiaan meinannu pukata melkosta uhmakautta päälle. Oiskohan toissa viikolla ollu ku se alotti sisällä hirveet uhittelut mulle. HAUKKU, (se ei siis käytännössä ikinä hauku, eikä varsinkaan sisällä!) ärisi, louskutti leukoja ja hyökki kohti. Voin kertoa että on pikkusen rasittava :D Sitte jos vähäkään liikut kohti niin karkuuuuun! Vielä ärsyttävämpää. Näitä "kohtauksia" ei oo onneksi ihan joka päivä tullu. Toisekseen välillä ei kyllä kuunnella yhtään mitään kieltoja, ja selvästi joitaki juttuja se tekee ihan vaan ärsyttääkseen. Noh, eipä se auta ku yrittää pitää pää kylmänä ja koittaa päästä kunnialla yli tästä vaiheesta. Ei varmasti oo ensimmäinen uhittelukausi. Novalla on kyllä sen verran luonnetta että murrosiästä VOI tulla melko raivostuttava.

No mutta takas aiheeseen.. Sunnuntaina sitte oltiin sovittu että pietään jonkulaisia näyttelytreenejä enon, sen vaimon ja niitten koirulin kans, jotka on kans tulossa lauantain näyttelyyn. No niinku oon aiemmin täällä kertonu, Novalla ja labbis Jedillä ei oo aiemmat kohtaamiset menny ihan nappiin. Viimeksi ku oltiin mettässä yhessä (muutamia viikkoja sitte) Nova pyrki koko ajan mun luo turvaan ja vinku ja uikutti häntä koipien välissä aina ku Jedi meni lähelle (vaikka ei se sitä satuttanu kuitenkaan.) Novaa vaan ilmeisesti pelotti Jedin isompi koko, ja se miten se vauhilla tuli kohti. No siksipä tämä uus yritys vähä sitte jännitti. Laitetaanpa ensin kuvia tulemaan ja kerron sitte lisää...

IMG_19711

IMG_19722

IMG_19788

IMG_19977

IMG_20077
Tää kuva on ihan kamala! :'D

SIIS! Asiat oli muuttunu ihan täysin! Nova oli ihan uskomattoman reipas, ja pisti ihan kunnolla Jedille vastaan :D Voi että oltiin kyllä tyytyväisiä ku ne nyt tuli toimeen keskenään. Niinku kuvista ehkä näkee, koko ero on enää aika lailla olematon. Totta kai Jedi painaa vielä n. 15kg enemmän, mutta eiköhän se tuu aina painamaanki enemmän ku Nova. Niin siinä vaan lopulta kävi niinku arvelinki, eli se vaan vaati sen että Nova kasvo tarpeeksi isoksi. Sanoin aina että "no ehkä sitte viimestään ku Nova on yhtä iso." Että joo, tosi hieno juttu. Nova oli kyllä ihan uskomattoman huvittava ku sillä oli koko ajan kauhee ärri päällä. Ihan niinku ois ollu semmonen meininki että NYTPÄ mää uskallan ja NYTPÄ sulle näytän! Hampaat irvessä ärisi silleen erittäin tyttömäisesti :D Pitää ehkä joskus koittaa saaha videota tänne ku otin pikkupätkän. Tai no oon suunnitellu tekeväni semmosen koosteen mihin laitan kaikki tähän mennessä kuvatut pätkät.

IMG_19966

IMG_20055

Ja kyllähän sitä sitte väsyttiki ton painimisen jälkeen. Reppana makas vaan mummulassa lattialla silmät melkeen ummessa, puoli unessa, ja vinku joka uloshengityksellä. Nii ja tosiaan eihän niistä meijän näyttelytreeneistä mitään tullu. Kumpikaan ei jaksanu keskittyä ku toinen oli siinä, (justhan sitä sai yhessä riehua nii miksei nyt?) ja sitte vielä ku ulkona oltiin niin eheeei.

Voisinki seuraavassa postauksessa vähä kertoa miten meijän näyttelyharjotukset on edenny, samalla ku esittelen mitä meille tänään tuli postissa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti