torstai 2. lokakuuta 2014

Kävelyllä - Arboretum

Pari viikkoa sitte, 16.9, lähettiin Novan kans päiväkävelylle tässä meijän lähellä olevaan Tornion kaupungin arboretumiin (tästä pääsee wikipediaan lukemaan mikä se on jos ei tiiä :D Tai no mää en ainakaan tienny ennen ku muutettiin tähän nykyseen asuntoon ja ajettiin päivittäin sen kyltin ohi. Mutta lyhyesti sanottuna se kai on puutarha.)

Ku päästiin perille, olin ihan innossaan, koska sehän oliki aika hieno paikka! Paljo erilaisia kasveja, kukkia, kukkuloita ja pikku siltoja. Vähä harmitti ettei tullu jo kesällä käytyä. Varmasti ois ollu sillon vielä hienomman näkönen paikka. Nyt kyllä tajusin että taisin keskittyä sitte vaan Novan kuvaamiseen, ku ei mulla siitä ite paikasta oo ku yks ylivalottunu kuva. Noh, joku toinen kerta sitte :)

IMG_0992

IMG_0989

IMG_1006

Novaaki alko jo selvästi vähän ajan jälkeen väsyttään, joten lähettiin sitte jonku ajan kiertelyn jälkeen käveleen takas kotiin.

Huomenna ollaan taas lähössä Novan kans Ouluun viikonlopuksi. Onki melko aktiivinen viikonloppu tiedossa. Huomenna mennään käymään mun entisen luokkakaverin luona tutustumassa uuteen koirakaveriin. Lauantaina on mun tätin koiran luonnetesti jonka lupasin kuvata. Sunnuntaina oiski taas tiedossa koirakoulua. Ollaan tosiaan käyty tähän mennessä kahtena sunnuntaina (viime sunnuntaina ei oltu) ilmasessa koirakoulussa Oulussa. Koulua pitää nainen joka on ennen pitäny maksullisiaki koirakursseja, mutta nyt halus sitte kuulemma itelle harrastuksen josta ei ota maksua :D Kelpaa meille. Varsinki ku ei tällä hetkellä näytä Tornio-Keminmaa-Kemi akselilla olevan mitään pentukursseja. Mun tätiki sano, (jonka kans ollaan tuolla käyty) että ihan samoja juttuja tuolla opetellaan ku niillä maksullisillaki kursseilla, elikkä SCORE! Lisäksi tunnit pidetään ratsastuskoululla, joten samalla Nova on päässy katteleen vähä hevosia :) Lisäksi oli vähä puhe lähtä jonkulaisella sukulaisporukalla koirien kans mun toisen tädin kodin vieressä olevaan metsään metsäretkelle.

Pitäis myös hoitaa pienimuotoinen "ongelma," joka meillä on kehittyny Novan ja enon labbiksen, Jedin välille. Jedi on siis Novaa 2kk vanhempi uroskoira. Varmaan tuo homma ois jo alusta asti pitäny hoitaa erillä lailla, mutta tähän mennessä meijän tapaamiset on siis menny niin, että Nova joka on alusta asti vähä aristellu Jediä, on ollu vapaana, ja Jedi hihnassa. Lähinnä siis just siksi että Nova on osottanu pientä jännitystä, ku taas Jedi ois ollu vauhilla menossa tutustumaan. Noh, viime viikonloppuna sitte oltiin taas tässä samassa tilanteessa. Muutos oli vaan se että Nova haukku Jedille koko ajan, aivan hulluna. Olin aivan ihmeissään ku en oo kertaakaan että se haukkuis tuolla lailla. Lähinnä se ei hauku juuri ollenkaan. Tilanne on siis se että Jediä turhauttaa ku se ei pääse lähelle kattoon, ja Nova käy häntä heiluen ja haukkumalla härnäämässä Jediä, mutta juoksee aina pakoon jos Jedi vähäkään liikahtaa liian äkkinäisesti. Tultiin sitte siihen tulokseen että eihän tää näin voi jatkua. Kohtahan vois käyä niin ettei ne ikinä tuliskaan toimeen, mikä ois melko vaikiaa.

No alotettiin sillä että muutettiin vähä tilannetta. Otin Novanki hihnaan, ja lähettiin viereiselle tielle käveleskelemään pienen välimatkan kans. Siirryttiin siis pois siitä samasta paikasta pihalla, missä oltiin siihen mennessä joka kerta oltu. No hetken päästä sitte enon vaimo tuli lihapullien kans meidän luo. Voihan lihapullat. Ne oli melkonen taikasana. Kohta siinä oltiinki jo kuonot vastakkain syömässä lihapullia käestä. Tämän jälkeen kaikki meniki ihan hyvin. Siinä ne muutamat kerrat kävi toisiaan nuuskimassa, ja Novakaan ei haukkunu enää ku pari kertaa. Edistystä, jee! Tämän pienen edistyksen jälkeen tultiin siihen tulokseen että ens kerralla nähhään semmosessa paikassa, jossa molemmat voi päästää huoletta irti. Sitä ei oo siis vielä tehty siksi että todennäköisin lopputulos ois ollu se että Nova ois säikähtäny ja lähteny paineleen jonnekki (siinä on kuitenki pikkuteitäki vieressä) Jedi perässä. Mitäänhän ne ei kuitenkaan toisilleen tee. Molempia selvästi kiinnostais toinen, mutta ku tilanne on vaan ollu vähä huono.

Hehheh tosiaan ei ollu kyllä nyt tarkotus kirjottaa aiheesta, vaan lopettaa jo kaks kappaletta sitte mutta tuli nyt vaan mieleen niin samapa tuo :D Suunnittelin tuossa päässäni jonkulaista ruoka-aiheista postausta johon siis sisällyttäisin myös sitä painonnousu asiaa. Joten sitä mahdollisesti seuraavaksi vuorossa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti