perjantai 10. lokakuuta 2014

Mitä me ollaan opeteltu?

Ajattelin vähä kertoilla mitä oon tähän mennessä opettanu Novalle, ja samalla laittaa kuvat meijän maanantaisesta mettäkäynnistä. Petelläki oli vapaapäivä niin päästiin koko porukka (=3) lähtemään. Lopulta meillä vaan kyllä veny se lähteminen sen verran että alko jo vähä hämärtyyn, ja kuvatki on vähä sen mukasia.

IMG_1471

No tosiaan, mitä Nova tähän mennessä sitte osaa?

"Istu" Istumisen Nova oppi mun mielestä tosi nopeaa. Parina iltana sitä harjoteltiin muutamat kerrat, ja kolmantena iltana se jo osas istua käskystä. Totta kai siinäki on kehitytty, ja nyt se istuu jo tosi hienosti, ja monesti ehtii istua ennen ku ehin ees käskeä :D

"Maahan" Tämän kans sama homma ku istumisen. Tosi nopeaa Nova tajus mistä on kyse. Tai no, vieläki se tarvii vähä "käsimerkkiä" avuksi. Eli siis että vien käen maata kohti. Tätä pitää siis vielä siltä osin treenata että se onnistuu myös ilman käsiä.

"Kylki" Tämän oon opettanu alusta asti niin että ensin mennään maahan, ja sitten kyljelle. Ei nyt kukaan varmaan mätkähtäiskään suoraan seisovilta jaloilta kylelle. Tällä hetkellä ollaan opeteltu menemään vaan oikealle kyljelle.

"Viereen" Tämän opetin vahingossa ensin väärälle puolelle, mutta eipä se haitannu ku se oli kuitenki nopeasti korjattu. Sama homma parina päivänä harjoteltiin niin että ohjasin Novan namin avulla oikeaan paikkaan, ja kohta se jo osaski tulla ihan ite. Toiselle puolelle opetin luonnollisesti samalla tavalla, ja sen se oppi vielä nopiampaa.

"Katso" Kontaktissa meillä on vielä paljo parannettavaa, mutta silmiin katsomisen Nova kyllä oppi myös nopeaa. Sisällä tämä onnistuu ihan älyttömän hyvin. Ulkona pitää vielä harjotella. Siellä tuntuu olevan niin paljo kiinnostavampaa tekemistä ku mun kattominen :P Välillä on kyllä niin huvittavaa ku toinen istuu ja tuijottaa silmät suurina hievahtamatta. IHAN niinku se oottais saavansa jotain :D Niin söpö. Vähän niinku yllä olevassa kuvassa piti tuijottaa erittäin tarkkaavaisesti isäntää jolla oli nakkia.

"Seiso" Tämäki meillä on vielä harjottelun alla, vaikka tosi hienosti välillä onnistuuki. Vielä on vaan hakusessa se ihan lopullinen oikea "näyttelyseisonta" mikä nyt on päämääränä. Meillähän ois nimittäin tarkotuksena osallistua marraskuun lopulla järjestettävään epäviralliseen pentunäyttelyyn. Aiheesta varmasti lisää myöhemmin!

Tässä nyt varmaan nämä semmoset "pääjutut." Sitte on tietenki paljo semmosta mitä pitää vielä opetella, ja semmosia pieniä juttuja mitä ei jaksa ees mainita. Seuraaminen on esimerkiksi yks mitä tässä pikkuhiljaa harjotellaan. Samoten ku paikalla olo.

IMG_1476

Siinäpä lyhyesti siitä aiheesta. Kello on 0:45 ja pikku riiviö on taas vieläki hereillä. En ymmärrä. Just nyt kahtena päivänä ku ollaan käyty pitemmillä lenkeillä ku aiemmin, se on ollu vielä energisempi (= tottelemattomampi.) En sitte tiiä voiko sillä olla mitään vaikutusta, että näinä molempina iltoina Pete on ollu töissä yöhön asti. Eilen siis tuli kotiin vasta ku oltiin ja nukkumassa, ja tänään tulee kans. Aiemmin ei oo tainnu tämmöstä tilannetta vielä olla. Mutta tosiaan, en yhtään tiiä voisko se muka vaikuttaa asiaan.

2SuperNova1

Yks juttu vielä, nimittäin ihan älyttömän kätevä tossa mun puhelimessa tommonen sovellus ku S Health. Siinä voi siis pitää kirjaa esim. mitä päivän aikana syö, asettaa kaloritavotteen ja liikuntatavotteita. Lisäksi voi mitata omaa sykettä, ja kävely/juoksu/pyöräilymatkoja. Lähinnä mua kiinnostaa tuossa tuo askelmittari, ja reittien laskeminen. Kiva nähä kauanko on kävelly, ja kuinka pitkästi. Mitä nyt huvin vuoksi joskus ku muistan niin laittelen noita ruokailujaki ylös. Harmitti muutaman kerran ku unohin laittaa tuon sovelluksen päälle, esim. just viime viikonloppuna siellä mettäretkellä. Tänään kuitenki muistin ku lähettiin iltaruoan jälkeen kävelylle. 

10728533_887727704573801_190963440_n

Olin loppujen lopuksi aika yllättyny kuin pitkä lenkki käytiin. Novaa alko selvästi jo vähä väsyttään loppumatkasta, tai ainaki sillä alko keskittyminen herpaantuun, ku harjoteltiin samalla sievästi kävelyä. Mikä muuten kyllä tuolla reissulla onnistu TOSI hyvin. Olin kyllä hirveen tyytyväinen, ja oli myös mukavampi kävellä ku ei tarvinu pysähellä ja poukkoilla koko ajan. Toisin ku vaikka tänään päivällä, meillä oli erittäin hermoja raastava kävelylenkki.

Mutta JES, vihdoin Nova simahti, joten me nyt siirrytään tästä nukkumaan :) Tai ainaki yrittään. Tuli nimittäin otettua itekki vähä liikaa päiväunia.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti