torstai 2. lokakuuta 2014

Ruokailusta ja painon kehityksestä

Vähän aattelin siis kirjotella Novan syömisestä, ja sitte tuosta painon noususta. Niinku ehkä tuosta parin postauksen takaa voi päätellä ja huomata, Nova syö nappulana Eukanuban puppy large breediä. Nappulaan sekotetaan sitte vielä NEUta. (NEU:sta voi lukea täältä, jos ei tiedä mitä se on.) Lisäksi sitte vielä piimää, kermaviiliä, tai raejuustoa, (yleensä piimää) ja kerran päivässä öljyä. 

Mullehan nämä koiran ruokkimisasiat on aivan uus asia. Luonnollisesti ku on ensimmäinen koira kyseessä. Aluksi tuntu että se on ihan hepreaa, ja aivan uskomattoman monimutkasta. Ja kyllä se välillä vieläki tuntuu siltä. Tuntuu että pitäs ottaa huomioon niiiin monta asiaa, ja muistaa ruokkia monipuolisesti jne. Mutta hei, koko ajanhan sitä oppii! Tällä hetkellä syötän siis Novaa ihan kasvattajan ohjeiden mukaisesti. Ruokamääriä oon toki joutunu vähä soveltaan sen mukaan miten Nova on syöny. Mistä päästäänki siihen että aluksi sen syöminen oli melko huonoa. Yhtäkään annosta se ei syöny kokonaan. Tähän kylläki vaikutti varmasti moni asia. Stressi siitä miten yhtäkkiä vietiinki vieraiden ihmisten keskelle uuteen kotiin, ja lisäksi ihan hirveä helle. Ensimmäisten viikkojen aikana Nova ei juuri ulkonakaan viihtyny just sen helteen takia.

IMG_0496

Pikku hiljaa sitte tässä viime viikkojen aikana syöminen alko paraneen, ja pystyin nostaan annosten kokoa. Melkeen kaikki annokset syötiin kokonaan, tai melkeen kokonaan. En nyt muista tarkkaan millon se oli, mutta jossain vaiheessa luonnollisesti siirryttiin neljästä ateriasta kolmeen päivässä. Ja nyt sitte taas eilen päätettiin siirtyä kahteen, koska muutaman viime päivän aikana syöminen oli taas vähä huonoa. Nyt luulis alkavan taas maistuun paremmin. Vieläkään Nova ei syö sitä mitä sen "pitäis" syödä, ja tällä tarkotan nyt sitä mitä Eukanuba pussin kyljessä lukee (miinus tietenki se määrä NEUta mitä nappuloiden lisäksi tulee.) Mutta kai neki on kuitenki vähä yksilöllisiä juttuja. 

20140801_152733

Tosiaan tuo NEU tehdas on Porissa, joten Novaa hakiessa käytiin sieltä ostamassa kymmenen pötköä mukaan (1 pötkö = 1kg.) Suoraan tehtaalta ostettuna yks pötkö pentuNEUta maksaa 2,90€. Jos taas ostat sen jostain kaupasta, se maksaaki 4,50€. UuuUUuu kivaa. No tuossa muutama viikko sitte meillä alko nuo pötköt pikku hiljaa loppumaan. Huomattiin sitte, että erittäin epäkäytännöllisesti Torniosta et voi mistään sitä ostaa. Jeejee. Oulusta sentään onneksi saa. Päätettiin sitte tehä enon kans yhessä tilaus tuonne NEU tehtaalle. Selvis sitte kuitenki että tuli (50 snt :D) halvemmaksi tilata sama määrä Oulussa olevan Tassulan puodin kautta. Niinpä tilattiin sitte 25kg NEUta puoleksi Tassulan kautta. Ihan vaan välihuomautuksena että voin kyllä suositella tuota Tassulan puotia. Erittäin hyvä palvelu, ja tuolta saa kyllä vaikka mitä luita ym. Raakaruokintaan erikoistunu liike siis.

Siinäpä vähä juttua ruoka-asioista siis. Keräsin tähän vielä nuo Novan painolukemat viikoittain. Meillä ei kotona oo puntaria, joten aina on punnittu joko Oulussa jonku luona, tai sitte käyty mustissa ja mirrissä.

8 viikkoa: 5,0 kg
9 viikkoa: 6,9kg
10 viikkoa: 7,2kg
11 viikkoa: 8,8kg
12 viikkoa: 9,6kg
13 viikkoa: 10,8kg
14 viikkoa: 11,9kg
15 viikkoa: 13,4kg
16 viikkoa: en oo varma sainko eläinlääkärin aulassa oikeaa painoa ku Nova siinä heilu eikä ollu herkkujakaan mukana, mutta tällön näytti just samaa lukemaa ku viikko sitte, eli 13,4kg
17 viikkoa: 15,2kg

Näistähän nyt huomaa että paino on noussu melko tasasesti kilon tai jopa kaks per viikko. Kaikkia punnituksia ei oo tehty ihan päivälleen sillon ku on tullu viikkoja täyteen, mutta tuskin ne noista kovin paljo heittäis. NYT me kuitenki aletaan iltaruualle, ja sitte lähetään iltalenkille, koska mulla on täällä tällä hetkellä erittäin tottelematon pieni riiviö joka kaipaa selvästi väsytystä. Loppuun vielä kuva erittäin hyvästä nukkuma-asennosta muutaman viikon takaa.
 
20140811_202407

P.S. Alhaalla on vielä aiemmin päivällä kirjotettu postaus :)

P.P.S. Juurikin ku aattelin tähän loppuun kirjottaa että JEE, tänään ei oo tullu yhtään pissaa sisälle! Se pissa tulee sisälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti